En Nyttig Artikkel Om Hvac Som Gir Mange Nyttige Tips

Et riktig vedlikeholdt og kjørende HVAC-system er viktig for å sikre at du ikke har skyhøye energikostnader. Et defekt HVAC-system kan koste enhver huseier mye penger i kostbare reparasjoner, ikke for å nevne tiden som brukes på å føle seg ukomfortabel hvis det er for kaldt eller varmt. Hold HVAC-systemet i gang, og med tipsene nedenfor er det en god start, så fortsett å lese.

Be om henvisninger når du ansetter noen til å installere HVAC-systemet ditt. Noen kan virke som de vet hva de gjør, men du kan ikke bare ta sitt ord for det. Du bør kunne ringe tidligere kunder for å få en idé om hva du kan forvente fra denne bestemte installatøren.

Når en entreprenør gir deg en liste over referanser, må du passe på å gjøre bruk av den. Ring personene på listen og spør om kvaliteten på arbeidet, hvor nært de kom til sitt sitat og om arbeidet ble fullført i henhold til den lovede tidslinjen.

Sørg for å få hvert tilbud eller estimat i skriftlig form. Du har ingen regress på en muntlig avtale, så en skriftlig kontrakt er et must. Dette vil tillate deg å følge opp hvis noe går galt eller du ikke får det du ble lovet, beskytte deg mot skyggefulle entreprenører.

Før sommeren bør du rengjøre kondensatorviftens blader og spoler. Bortsett fra når du gjør overfladisk rengjøring, må du alltid sørge for at strømmen er slått av på enheten. Rengjør eventuelle blader eller rester fra den eksterne kondensatorenheten.

Når det er mulig, prøv å skygge kompressorenheten utenfor. Luften som er på et sted som er skyggelagt er vanligvis fem til seks grader kjøligere enn den omkringliggende luften. Klimaanlegget ditt vil være opptil ti prosent mer effektivt hvis det er riktig skyggelagt i sommermånedene.

Hvis du vil kjøle ned hjemmet ditt om sommeren uten å bruke klimaanlegget på full, bør du vurdere å installere vifter i hjemmet ditt. En loftsvifte kan blåse varm luft ut mens du suger i kjølig luft inn i kjelleren din, og takvifter bidrar til å fordele luften i rommene jevnt.

Hvis du for øyeblikket har en manuell termostat, bør du vurdere å installere en programmerbar termostat. Du kan stille inn systemet for ulike temperaturer avhengig av tid på dagen og om noen er hjemme. Du kan også stille inn øvre og nedre temperaturinnstillinger for å tillate et komfortabelt temperaturområde, slik at oppvarming og kjøling ikke sparker inn når det ikke trengs.

Noen ganger vil klimaanleggene ise opp. Det er også sporadiske fryser i avløpslinjen, som ofte forveksles med rørleggerlekkasjer. Hvis dette skjer, deaktiverer du kompressoren ved å bytte termostaten for å bare kjøre viften. Hvis dette ikke fungerer, ring en profesjonell.

Du vil ikke at bomiljøet ditt skal være for varmt eller for kaldt, og å ha et godt HVAC-system som kjører slik det skal, er nøkkelen. Heldigvis har du nettopp lært noen nyttige tips som viste deg hvordan du oppdager problemer, sammen med hvordan du opprettholder HVAC-systemet ditt riktig. Husk disse tipsene når du utfører regelmessig vedlikehold på HVAC-systemet.